top of page

Bjørn (70) har jobbet 50 år i samme bransje


Saken ble publisert i Sandefjords blad

Bjørn Johannessen rundet nylig 70 år, men han har ingen planer om å pensjonere seg. Snarere tvert imot. Han er klar for å gyve løs på flere nye år i bransjen som han har vært en del av i 50 år.


På Skolmar i Sandefjord holder Wenma til. Den lokale bedriften, som er en breddeleverandør av tjenester og produkter innen telekommunikasjon, intercom og IT, har mange ansatte.

Bjørn er én av dem.

Han er eldstemann i firmaet, og han kan sine saker. For nå kan han nemlig skilte med å ha jobbet hele 50 år i IT- og telekombransjen. Hele tiden har han utviklet seg i takt med teknologien, og han er oppdatert på det meste innen mobil og IT. Ergo kan han også svært mye.

– Her blir jeg kalt for «poteten». For jeg kan brukes til alt, humrer 70-åringen, som jobber 80 prosent i firmaet.

Akkurat den stillingstittelen står også oppført på skiltet som henger på veggen utenfor kontoret hans. Men på papiret står det noe annet.

– Jeg er ansatt som bedriftsrådgiver. Men det står bare «potet» på skiltet, sier Bjørn, som legger til at han jobber mest med tekniske løsninger og teknisk support.


LANG ERFARING: Bjørn kan mye om det meste, og går under kallenavnet «poteten» på jobben. Det ser man også på skiltet som henger på veggen utenfor kontoret hans. Foto: Linda Nilsen

Han lever imidlertid fint med at kollegene har gitt ham nevnte kallenavn. For når andre spør om ting de lurer på, kan han som regel gi et svar.

– I årenes løp har jeg vært borti veldig mange systemer, så jeg har mye erfaring. Jeg har jobbet med de samme kundene i 50 år, og betjener nå faktisk 3. generasjon i en bedrift. Det er veldig spesielt, sier 70-åringen, og smiler.

– Jeg er ganske sikker på at det ikke finnes noen andre i landet med like lang bransjeerfaring som Bjørn, lyder det fra sjefen hans, Rune Steinsvik.

Startet som servicetekniker

Sandefjord-mannen er utdannet serviceelektroniker, og i 1973 fikk han sin første jobb som var relatert til utdanningen. Da ble han som 20-åring fast ansatt som servicetekniker hos Bakke Elektronikk.

Den første tida ble det blant annet mye reparasjoner av mobiltelefoner, radioer og walkietalkier. Med årene vokste oppgavene, og det gikk i både salg, reparasjon og montering av utstyr.

– I 1978 bygde jeg min første datamaskin helt fra bunnen av, minnes Bjørn, som siden den tid har hatt en forkjærlighet for å jobbe med dataelektronikk.

Etter hvert ble han også medeier og daglig leder i firmaet.

– I 2012 ble firmaet solgt. Da ble jeg med videre, med nye eiere, forteller Bjørn.

Han jobbet for Apro Tele og Data, som overtok driften av firmaet, i flere år.

Men for tre år siden gikk derimot ferden hans videre til firmaet på Skolmar.

– Apro ble kjøpt opp av et stort firma. Da ble ting litt for stort for meg, og jeg søkte jobb her hos Wenma, forklarer Bjørn.

Sjuende far i huset

IKKE KLAR FOR Å GI SEG: Han kunne ha vært pensjonist, men Bjørn Johannessen (70) vil heller jobbe så lenge han kan. Han stortrives i jobben han har hos Wenma i Sandefjord.

Wenma-sjefen Rune Steinsvik lot seg imponere av CV-en hans, og ansatte 67 år gamle Bjørn. Han er dermed et levende bevis på at man fint kan skifte jobb som senior.

At han som 70-åring er eldstemann på huset bryr han seg fint lite om.

– Jeg drar opp gjennomsnittsalderen, og kollegene mine snakker om at de kanskje må henge opp et horn på veggen her, sier han lattermildt, og referer til eventyret om «Den sjuende far i huset».
151 visninger0 kommentarer

Opmerkingen


bottom of page